Det var ett Fröjdens med vind i seglen och ett självförtroende på topp efter två raka segrar som tog sig till skräckarenan Gröna Vallen för att spela upp Pushers i brygga. Förra året lämnade Fröjdens Majorna med 0 poäng av 9 möjliga, ett uselt resultat med andra ord. Men skam den som ger sig.

Mange – Liess – Bäckis
Naser

Bänk: Pedda, Ludde, David, Simon, Axel

Publik: 2 (1 i andra halvlek)

Fröjdens snackade innan matchen om vikten av att jobba ihop och för laget – bättre att spela en timma och ta ut sig än att lunka omkring på halvfart i 90. Trots detta så började Pushers med en högre intensitet och bättre passningspel än Fröjdens som inte riktigt fick till det. Fröjdens led kraftigt av solnedgången över takåsarna och Carl Agneman sprang omkring muttrandes om att västar minsann borde införas så att man kan skilja på spelarna, något domaren absolut inte höll med om och gav Agneman en hårtork om att det är lika villkor för alla inblandade.

Efter cirka trettio minuter börjar Fröjdens att äta in sig i matchen och spelar stundtals fin fotboll med en bra variation mellan kortpassningsspel och djupledsbollar. Dessvärre hittade ingen boll in bakom en utomordentligt bra Pushers-keeper, som stod för en rad strålande räddningar.

I matchminut 40 lyckades Pushers knycka en boll mitt på Fröjdens planhalva och tog vara på möjligheten och lyckades dessvärre sätta dit 1-0, vilket även blev halvtidsresultatet. Trist som satan. Precis som halvleken var över gick solen ned och rysskylan drog in över Majorna, men inte fan skulle ett underläge eller köldskador stoppa Fröjdens.

Fröjdens gjorde ett offensivt byte i halvtid och bytte in Simon Sävenek som såg ut som en vallhund när han sprang och styrde Pushersspelarna i den riktningen han ville ha dem. Det tog inte heller lång tid innan nämnde fick en fin chans, som dessvärre inte resulterade i nätrassel.

Fröjdens vek dock inte ned sig utan höll sina huvuden högt och kämpade på, vilket resulterade i en rad fina målchanser, men det var svårt att få hål på Pushers målvakt som räddade allt som gick på mål. Men vad han inte visste om var att Fröjdens har Magnus Svantesson i laget som kan göra mål på allt och ingenting. Efter femtiofem minuters spel och sumpade målchanser tröttnade Mange och satte själv fart med bollen och sulande in en strut som ta mig fan höll division 5-klass! Vilt jubel och en energiboost av Guds nåde för Fröjdensspelarna som nu kände att det inte alls ska vara omöjligt att lämna Majorna med tre poäng. Det dröjde inte mer än cirka sju minuter efter Fröjdens kvittering innan Liess kunde sula upp trasan i nättaket efter lite flipperspel i straffområdet som följd efter en välslagen hörna.

Efter Fröjdens ledningsmål börjar en period av mycket kamp och fysiskt spel från båda lagen. Kanske en kombination av trötthet (undertecknad som satt på bänken blev trött av att bara kolla på spektaklet) och lite grinighet från båda lägren. Dock utan något överdrivet fult spel. I matchminut 75 lyckades hemmalaget tyvärr kvittera genom ett, i ärlighetens namn, läckert fotbollsmål. 2-2 och 15 minuter kvar. Som upplagt för ett krig och ett dussin gula kort. Men så blev det inte, utan Fröjdens trummade på och i den 81 minuten serverar Simon Sävenek en macka på ett sådant silverfat att Mange borde blivit bländad, men han höll sig kall och dunkade in sitt andra mål för kvällen. Här kändes det som att luften gick ur Pushers och i och med att Fröjdens inte sysslar med någon tröstverksamhet så trummade vi på och bara fyra minuter senare spikade in den sista spiken i kistan när Sävenek än en gång smeker in bollen till David Johnson Sinabulya som inte gör några misstag utan trycker dit Fröjdens fjärde mål för kvällen. Efter det hände det inte så mycket, undertecknad försökte sig på ett skott och hade bortre krysset i tanken, men bollen landande närmare Saltholmen än bakom Pushers-keepern. Efter det satte dagens domare sin pipa i munnen och blåste av matchen och Gröna Vallen-förbannelsen. Frid och Fröjd!

Ett stort plus till samtliga spelare i dag som visar god moral, kämparanda och karaktär.

Matchens Fröjd är ingen mindre än David Johnson Sinabulya som efter en tuff försäsong lagt på sig 7 kilo muskler, blivit en decimeter längre tack vare uteblivet frisörbesök och tagit stora kliv spelmässigt och får dessutom får stänka in en boll i dag. Härligt!